Boganmeldelse: Aamanns til frokost

maj 1, 2009  |  Boganmeldelser

Adam Aamann har de senere år præsteret at revitalisere smørrebrødet, hvilket har indbragt ham megen fortjent hæder. Nu har han udgivet en bog som hylder frokosten som begreb og giver anvisninger på fremstilling af typiske frokostspiser. Der er smørrebrød i bogen, men det er desværre ikke en rendyrket smørrebrødsbog.

Udgangspunktet for at lave godt smørrebrød ligger naturligvis i den gode leverpostej, det sprødstegte bacon og den revne peberrod for ikke at glemme det sprængte oksebryst eller ribbenstegen, og det kan man så finde opskrifter på i bogen, og så er man mere end halvvejs i processen at lave varieret smørrebrød.
Forsidefotoet er god markedsføring af bogen og af smørrebrødet, men giver desværre et unuanceret billede af indholdet.

Jeg savner lidt mere om brødet ,især savner jeg lidt mere info om de forskellige typer. Jeg savner også en forklaring på, hvorfor rugbrødet, der ses på fotoene, skæres i skiver så tykke, at man knapt får mulighed for at smage det væsentlige, pålægget, det højt belagte.

Jeg forstår ikke, at der, i en kvalitetsbevidst koks tekster, fremhæves brugen af pasteuriserede æggeblommer. Det er da et alternativ, som lovmæssigt skal efterleves i visse professionelle sammenhænge, men for hovedparten af bogens målgruppe er et relativt nylagt hønseæg en så stor delikatesse, at en pasteuriseret udgave slet ikke kommer på tale. Andre steder i bogen hylder Aamann det økologiske aspekt ligesom han bruger frisk persille i rullepølsen i stedet for tørret. Grunden må være at det maden smager bedre. Hvorfor så denne overgivelse til pasteuriserede æg? Faren for at få en salmonellaforgiftning er ufattelig lille.

Bogen hører under alle omstændigheder til på køkkenreolen og forhåbentlig må den føre til, at vi begynder at sprænge noget mere og sylter vore tomater oftere end tilfældet er, at vi rører vores mayonnaise, det tager ikke længere tid end at finde en tube i supermarkedet, men smagen!!!!!!

176 sider. Kr 250,00. Forlaget Olivia. Køb “Aamanns til frokost” hos saxo.com


?>