DECEMBER MÅNED favnede vidt ..fra velsmag til fordøjelse

januar 3, 2013  |  Diverse

December måned favnede bredt:

OLO og Chef & Sommelier i Helsinki samt Bjørnekælderen – Gl. Mønt – Munkebo Kro.Danske jurymedlemmer tog til Helsinki og testspiste den finske finalist i konkurrencen om at blive ÅRETS RESTAURANT i NORDEN ( The Nordic Prize ) Efter i 3 år at have oplevet CHEZ DOMINIQUE som den finske finalist havde den finske jury i år samlet sine stemmer på OLO, som er en nordisk inspireret restaurant. Vores oplevelse var at træde ind på et samlingspunkt for finske gourmeter. Restauranten er efter sigende fyldt 100% hver dag til såvel frokost som aften. Vi oplevede fuldt udtræk menumæssigt og den gode atmosfære fuldt ud i selskab med den finske juryformand og en repræsentant for pressen. Da vi ikke må røbe noget om vore konklusioner i spisninger forud for afstemningen til Årets Restaurant i Norden, må dette afvente Finaleaftenen, der i år holdes på Norsminde Kro den 3 februar ( Der er stadig pladser for interesserede gæster, der personligt vil møde Fävikens chefer, Olo og Maaemos chefer, vores egen Wassim Hallal og den islandske Finalist GALLERY fra Holt Hotel.

Dagen efter blev vi bespist på en af Helsinkis opstigende stjernerestauranter Chef & Sommelier,  en lille restaurant med et stort potentiale i nærmest 100% økologisk gastronomi.

Hjemme igen kom en aften Bjørnekælderen frem på nethinden. Dette klassiske spisested på Frederiksberg Alle bød på klassiske retter, hvor for vi fik lejlighed til at spise den gode danske ret : Ribbensteg med det hele.  Der var gang i foretagendet og maden var gennemgående god om end ikke påtrængende i sit ambitionsniveau, jeg mener vil man have de høje udmærkelser er det ok at servere 3 pæne skiver ribbenssteg med sprød svær, men bemærkelsesværdigt at den nederste skive af de tre ikke var soigneret, det var tørt grundet skåret noget efter forrige skivning. Det trækker bare ned,  den slags sjusk og så kan tilbehør og sovs være aldrig så fremragende. Det tæller også fra at man ikke kan få serveret mineralvand. Desværre en tendes der også synes at have bredt sig som var det ”Bjørnepest” i naturen.

Derimod er der ingen slinger i kvaliteten og  velsmagen hos Claus Christensen på Gammel Mønt. Det er fortsat på – jeg tror 20.de år – Københavns sikreste adresse for GEDIGEN VELSMAG og respekt for håndværket at lave MAD. Denne dag var Pighvarren og en helstegt Søtunge lige det vi trængte til. Jamen, det kan bare ikke smage bedre……..

Munkebo Kro har fået et ledelsesskift pr 1 oktober og det nye værtspar har nu testet sig selv og nye faciliteter og nyt publikum og kan snart tegne det nye udtryk for kroen. De har selvfølgelig svære betingelser med en kapacitet som Thomas Pasfall at leve op til.

Det er noget helt andet end da Thomas Pasfall for mere end 10 år siden arriverede til Munkebo Kro. Han skulle ikke leve op til tidligere restauratørs høje niveau men kunne starte på en frisk og forandre en kro med ål som signatur til top-gourmet.

Guidens første prøvespisning var ved frokosttide og bød så absolut på høj kvalitet. Det bliver imidlertid spændende at følge kroen, fordi det forlyder at man vil fortsætte den høje gourmet stil fra tidligere, men prismæssigt være mere i øjenhøjde med publikum.

Personlig  er jeg ikke sikker på, at det lige er den korteste vej til at opnå en position, som giver landsdækkende interesse?  Men på den anden side: det gør vel ikke noget hvis man langsomt kæmper sig frem til den ønskede position på klassifikationsstigen?

 Sidste oplevelse var ikke en spisning, men en fordøjelse af  TIVOLIS ledelses beslutning om at lukke Nimb Louise med 2-3 dages varsel før nytår.. Det kunne man efter min ringe mening godt have sparet Allan Poulsen og team for. Fordøjelsen gav dårlig smag i munden flere dage efter.


?>