Før indstilling af restauranter til TOP 50 Best Restaurants in the World

december 1, 2007  |  International gastronomi

Det er i nu, i begyndelsen af december, at der skal indstilles, hvilke restauranter, der skal på Worlds Best 50 restaurants listen, udgivet af Restaurant Magazine, London. Listen offentliggøres i april 2008.

Jeg har naturligvis været inde i mange overvejelser om, hvor mine få stemmer skal placeres.  Der er nogle forudsætninger, der skal tages i agt.

For det første: hvert jurymedlem har 5 stemmer, heraf må højest 2 afgives på restauranter med adresse i egen region.

For det andet er det en betingelse, at jurymedlemmerne kun må indstille restauranter, der er besøgt indenfor de seneste 18 måneder.

theworlds50bestrestaurantsMine besøg på den internationale topfront i tidsrummet medio juni 2006 – medio december 2007 giver mulighed for at prioritere blandt spanske el Bulli, Mugaritz, Akelarre og La Broche, franske Maison Pic, Le Meurice, Astrance, Le Pre Catelan, Lameloise, Le Cinq og Grand Vefour, tyske Christian Bau og Dieter Müller, italienske Le Calandre, dal Pescatore og La Pergola, amerikanske Le Bernardin, Per Se og Jean-Georges.

Overvejelserne skal nu afsluttes og med i mit slutopløb er: elBulli, Mugaritz, Le Meurice, Le Calandre og Per Se. Mindste 3 skal fravælges. Det er svært.

For egen regions vedkommende er det klart at jeg også denne gang kaster et af mine lodder i vægtskålen til fordel for Noma. Begrundelse synes unødvendig.

Den sidste indstilling kan jeg frit bruge til et internationalt eller et regionalt valg. Det bliver regionalt.

Mine slutovervejelser går på, om jeg skal vælge den restaurant, som jeg anser har de bedste muligheder for at komme med på listen, eller om jeg måske blot skal indstille den restaurant, jeg simpelthen synes bør indstilles på grund af sine aktuelle kvaliteter uanset chancerne for at andre jurymedlemmer i tilstrækkelig mængde har besøgt den pågældende og finder den så attraktiv, at de vil stemme på den, er små??.

Valget må under alle omstændigheder stå mellem æstetiske cool-elegante formelB, (Årets Restaurant 2007), Søllerød Kro, der har alle ydre og indre signaler og kvaliteter for at tilfredsstille den internationale stil, det samme gælder for Kong Hans Kælder og Falsled kro, eller skal jeg vælge blandt de mere moderne, teknisk/ekvilibristiske udøvere af gastronomien som  Premisse, Bo Bech, Malling & Schmidt og Geranium.

Heldigvis er der i år et nyt tiltag i  “ranking” af restauranter. Foruden afstemningen til “50 Best Restaurants in the world”, beskrevet ovenfor, kan jurymedlemmerne i år i tillæg afgive indstilling på de 5 bedste restauranter i ens egen region. Der udarbejdes således for første gang i år lister over de bedste restauranter i de forskellige regioner. Herligt initiativ.

December 2007


?>