Fra Holstebro til Singapore…november 2012 spiseoplevelser…

december 6, 2012  |  Diverse

Fra Holstebro til Singapore…November 2012 spiseoplevelser…

Christensen, Keller & Kultvine var overskriften på Under Klippens event den 2 nov. Holstebros trestjernede restaurant og den nominerede restaurantchef Kewin Agerbo Panduro havde valgt aftenens tema ud fra Kellers signatur ”It’s all about finesse” og de gode folk på Klippen gjorde ikke Kellers filosofi uret. Endnu et bevis på højt gastronomisk niveau i Holstebro og en fortjenstfuld restaurantservice glædede de 70 deltagere,.

Dagen efter gennemførte ”San Giovanni” for 12 år i træk det årlige ”Gambero Rosso 3 Glas Vin” arrangement. Successen er årligt stigende, i år ikke færre end 120 gæster i 2 lokaler.

Søndag aften videre til  Tyrstrup kro, hvor undertegnede blev optaget som Æresmedlem i ”Cordon Bleu du Saint Esprit”. Tyrstrup Kro mestrer disse store arrangementer og byder på nogle herlige værelser tillige.

Det var en dog oplevelse at deltage i og ordene der fulgte fra Karl-Otto Schmidt og min gode gamle ven Jack Tarby varmede.

Ved samme sønderjyske besøg checkede jeg lige den aktuelle status på smørrebrødsfronten. Kongens Kælder på Brødremenighedens Hotel.

Det var som den slags oftest opleves udenfor smørrebrødets faste kvalitetsområde. Bortset fra Årets Frokostrestaurant Remouladen i Vejle og en enkelt Aarhus adresse er smørrebrød af høj kvalitet fortsat et decideret Københavner anliggende. Man kan ikke helt lade sig begejstre over et tykt stykke rugbrød med svag smørbelægning eller var det Kærgården? Og en skive kogt oksebryst belagt med en klat peberrodscreme ….og det var det. På forhånd havde jeg spurgt ind til om det kogte oksebryst også var sprængt og om det var af den go’e gammeldags type med rigelige fedtdepoter og svaret var bekræftende. Men det viste sig alene at være en kogt – ikke sprængt – udgave. Og ikke en skefuld pickles eller lign. Det var et jævnt og enkelt  stykke, som ikke kalder på gentagelse for nydelsens skyld. De øvrige smørrebrød bød jævnt hen på samme  oplevelse.

Det var en jysk indledning på måneden …nu ventede Malaysia og Singapore og det oplevedes som en lang række fornøjelser. Jeg tager dem i nogenlunde besøgt rækkefølge: Iggy’s i Singapore ( 21 på World 50 listen ) den korte beskrivelse af lokationen: Bordene opleves som i et juvelskrin, med sporadisk kik til det arbejdende køkken gennem en skydedør der af og til åbenbarer synet. Wat Lok – gennem oo,erne flere gang kåret som Singapores bedste restaurant – bød på fremragende Dim Sum . Waku Ghin (34 på World 50 Listen) var sidste destination i S’pore. Og i min optik den bedste oplevelse af mange gode.

Undervejs et stopover på 3 dage i Kuala Lumpur, som var var meget  spændende, Byen har utrolig mange spændende kvarterer og et ufatteligt antal såvel traditionelle som innovative  spisesteder, hvor jeg i sagens natur ikke nåede ret mange. Jeg tog dem derfor fra toppen og må anbefale Cilantro og Sage, begge i samme klasse som de 2 i Singapore der allerede er placeret på World 50. Men lur mig om ikke én af de 2 i Kuala Lumpur kommer ind på listen i slutningen af april 2013.

Måneden sluttede på Su-Ri i Holbæk, et sted der for år tilbage havde 2 stjerner i Den danske Spiseguide. Aftenens kreationer tyder på at Su-Ri igen er i stjerneklassen. Vi vil følge dem tæt i 2013.


?>