Anmeldelse af tre grillbøger: grill, Pauls Grill og Fyr og flamme

april 26, 2009  |  Boganmeldelser

Årets høst af grillbøger er nu dukket op – sammen med det gode vejr. 3 er landet på mit bord, alle omhandlende grill-glæder men de er så sandelig meget forskellige i såvel substans, design som målgruppeorientering. Kort og godt, den smukke er der, den syrede og den sunde og så kan målgrupperne selv gebærde sig.

grill af Henrik Boserup vil glæde enhver bogreol, Med sit orange bind er det en meget indbydende bog. Maden der beskrives er af og til et stykke vej fra det man normalt ville klassificere i grill klasen. Jomfruhummersuppe, f eks. Det er her grillede peberfrugter, der retfærdiggør overskriften. Hopperejer er heller ikke lige hverdags grill mad. Bogen henvender sig til den lettere eksperimenterende amatørkok, der vil afprøve sine grænser.

224 sider. Kr 250,00. Lindhardt og Ringhof. Køb “grill” hos saxo.com

Pauls GRILL af Paul Cunningham. Paul C har tidligere krydset gastronomiske spor med ovennævnte Boserup, bl.a har de begge haft indflydelse på den mere moderne gastronomi, som den har udfoldet sig i de sidste 15 år. Her er der en ny krøllet hjerne, der morer sig med at komponere kreationer, der kan bruges hele vejen gennem en komplet grillaften i haven lige fra indledende aperitif til afsluttende søde sager. Publikummet til denne bog er de cool – lækre mærkevare orienterede villabeboere i sommerlandskabet.

224 sider. kr 300,00. Politikens Forlag. Køb “Pauls grill” hos saxo.com

Fyr og Flamme af Lene Hansson. Lene Hansson er glad for grøntsager, vegetarretter og det sunde i livet . I denne bog er derikke  lagt op til en em af pølser og brankede bøffer. Bogen er udformet med opskrifter på retter til 2 personer – så også altangrillen tilgodeses.

192 sider. Kr. 249,95. Lindhardt og Ringhof. Køb “Fyr og flamme” hos saxo.com


?>