JUNI måneds spiseoplevelser…..

juni 25, 2012  |  Spiseoplevelser

Det begyndte så godt så godt, nemlig Jens P Kolbecks sidste kokketræf   med ham som arrangerende chef, og med aftenens kolleger  i sædvanlig fin form og de fik endda en ny kommende medkok i Kokketræf regi, nemlig Molskroens chefkok Tommy Friis, medkreatør på flere af aftenens fuldtræffere.

Imidlertid kom kort efter melding om at Tommy Friis forlader Molskroen for at få foden under eget bord på Fru Larsen i Laurbjerg…….. det bliver en genoplivning af gamle dages gastronomiske adresse da Majbritt og Kurt Kjær bestyrede hotel og restaurant i dette hjørne af Danmark, hvor man ikke er forvænt med gastronomi i bare almindelig gennemsnitsklasse. Hvem spiser frivilligt i Randers????

Så kom ugen der førte til nyt besøg på Færøerne, hvor Leif Sørensen på Koks serverede en

i særklasse velsmagende middag, ingen tvivl om at KOKS fortjener sin 51 plads på ”66 Best restaurants – nordic”. Guiden.Tiden er virkelig kommet til ,at  kollegaen/konkurrenten i Torshavn Hafnia nu skruer en stærkere pære i fatningen, hvis de fortsat vil markere sig…….i klassen.

Frederiksminde bød på kokkefight den 8 juni mellem Jonas og  vennen David fra Kokkeriet. Flere nye spændende kreationer blev nydt …… . Det lokale dagblad havde forskræppet lidt om kokkefighten mellem den højt anerkendte Michelin restaurant i København, der kom til Præstø……af én eller anden mærkværdig grund underspillede journalisten egen bys fremragende gastronomiske perle, jeg tror faktisk ikke, at de helt er klar over, at Frederiksminde er på niveau med Kokkeriet i landets førende restaurantguide for slet ikke at tale om at begge er i samme nabolag i føromtalte ”66 Best restaurants listen”.  Det er en gåde hvorfor sjællandske restauranters kvalitet undertrykkes i de få tilfælde, hvor den faktisk findes i tårnhøj udgave?

Frederikshøj var fyldt til randen den 12 juni, men det lykkedes heldigvis at få en siddeplads endda ved et godt bord. Wassim og Jeppe er de meget markante og synlige Alfa-hanner på stedet og maden svarer helt til deres udstråling, Intet er for godt og det er stedet , hvor godt ikke er et positivt ladet ord. Det skal i dette univers erstattes med et meget mere værdiladet ord…. Megagodt er nok det rette ord.

Bornholm har efterhånden fået skabt sig et gastronomisk omdømme, der kræver besøg strækkende sig over flere dage for at yde gastronomien retfærdighed. Det blev til ikke færre end 4 spiseoplevelser af den slags, man erindrer  længe. F eks Christianshøjkroen midt på øen, hvor Troels Madsen , tidligere souschef på Babette i Vordingborg, netop har fået foden under eget bord. Herligt smørrebrød serverede han til frokost og kvaliteten tårnhøj. Det samme var oplevelsen ved middagen på Stammershalle Badehotel, hvor Årets Kok Daniel Kruse er i fuld vigør. En sand mester der tidligere var i job på Søllerød Kro og på formel B byder nu til bords på det hyggelige badehotel. Et andet badehotel kun få km syd for Stammershalle har også gastronomiske ambitioner. Det er folkene bag restaurant Koefoed i København der har overtaget restaurationen , men ikke hoteldelen, på Melsted Badehotel. Marco Larsen er den vidende sommelier, der guider gæsten frem til de rette vine til den kreative menu. Jesper Uhrup  med familie så meget tilfreds ud, det var undertegnede også 3 borde væk. Denne gang var Kadeau ikke blandt de besøgte steder simpelthen fordi de ikke havde åbent før næste dag, men deres niveau er som bekendt anset bedst på øen.

Det blev også til et frokostbesøg på Le Port med ny ledelse, Selvom jeg fik en herlig stegt pighvar uden mislyde, så må denne Bornholms  mest pittoresk beliggende perle nok beslutte sig for en forstærkning af det gastronomiske niveau. Der er plads til forbedringer.

I Malmø fandt vi plads ved zinkbaren og lod en brændeovnsstegt forårskylling glæde os. Et herligt spisested. Hvorfor lader en ordentlig stegt kylling a la trækulsgrill eller lign sig aldrig(?) finde på danske spisesteder.


?>