Månedens spiseoplevelse – november 2008

november 27, 2008  |  Spiseoplevelser

Der var dømt frokost og valget faldt på Saison. I denne tid hvor der er megen ( og tak for det ) fokus på min bog Gastronomien i Danmark , stilles jeg ofte af journalister o a mediefolk spørgsmålet : Hvilken restaurant synes du er den bedste? Det er et spørgsmål, som jeg naturligvis ikke kan give et eentydigt svar på. Der er mange grunde til, at en restaurant er den “bedste” i en given sammenhæng . Forhold som besøgets formål eller hvem er de medspisende spiller ind?

Jeg kender f. eks. mange, der ikke ville nyde et måltid på Mugaritz uagtet restauranten står højt hos mig eller det forhold, at den er placeret som nr. 4 på “50 Best restaurants i the world” listen. Hvis derimod nogen ville spørge mig, “hos hvilken kok/restaurant ville du helst spise dag efter dag , eller uge efter uge gennem de sidste 30 år” vil mit svar uden tøven lyde: Erwin Lauterbach. Også dagens frokost på Saison glædede øje, mund og mave.?>